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Salade d'épinards avec courgettes grillées, petits pois, feta et menthe
Plateau ovale
Légumes
Moins de 30 minutes
4-6
NOTES DE RECETTE
Ring in the summer with our delicious Spinach Salad with Grilled Zucchini, Peas, Feta, and Mint. This recipe elevates traditional salad recipes, balancing its heartiness with a delicate dressing. Featuring Dijon Mustard, honey, olive oil, red wine, and fresh lemon juice, the salad dressing is what truly sets this recipe apart.
The Square Skillet Grill can be used to grill the zucchini to perfection before toasting the almonds. Crafted with cast iron, this piece of cookware is sure to deliver evenly-browned zucchini along with a distinctive grill flavour – all without stepping outside. Be sure to serve this culinary masterpiece on our Olive Brand Oval Platter for a restaurant-worthy and chic presentation!
Our Spinach Salad with Grilled Zucchini, Peas, Feta, and Mint makes for a great lunch snack, striking the perfect balance between heartiness and rich flavour profile. This recipe can be prepared in under 30 minutes, serving between four and six people at a time. Here are all the ingredients you’ll need along with the steps to follow before tackling this recipe!
INSTRUCTIONS
Rincez et coupez les courgettes dans la longueur et badigeonnez-les légèrement d'huile d'olive. Faites-les frire sur une poêle à griller ou dans une poêle à frire jusqu'à ce qu'elles soient dorées des deux côtés et juste cuites. Mettez-les de côté pour qu'elles refroidissent.
Pendant que les tranches de courgette cuisent, portez une petite casserole d'eau à ébullition et blanchissez les petits pois pendant 3 minutes jusqu'à ce qu'ils soient cuits al dente. Égoutter et passer sous l'eau froide. Mettre de côté.
Couper la feta en tranches, griller les amandes (si elles doivent être grillées) et hacher la menthe.
Préparez la vinaigrette en mettant tous les ingrédients dans un petit bocal et en secouant bien.
Juste avant de servir, préparez la salade en mélangeant 1/3 de la vinaigrette avec les épinards, les petits pois et la plupart de la menthe. Étalez le tout sur un plat de service ovale Le Creuset. Garnissez de tranches de feta, de courgettes grillées et d'amandes tranchées. Répandez le reste de la menthe. Assaisonnez de sel et de poivre et servez avec le reste de la vinaigrette sur le côté.
Image et recette par Drizzle and Dip