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Poulet au four avec tomates et olives
Cocotte ronde
Volaille
Moins de 1 heure
6-8
NOTES DE RECETTE
Everyone can use another delicious chicken recipe to add to their dinner rotation. Especially one that can be entirely prepared in under and hour! Did we mention it all happens in one pot? Our Baked Chicken with Tomato and Olives dish features chicken thighs, fresh tomatoes, and a variety of herbs and spices, making it a show-stopping main dish.
This recipe can be entirely prepared in our Round Dutch Oven, ensuring the chicken is baked to perfection. Its self-basting cycle allows the four chicken thighs to absorb all the rich flavours of the surrounding herbs, spices, and tomato puree for a truly well-balanced meal. This one-pot recipe not only provides a healthy dish for everyone to enjoy but minimizes cleanup!
Whether you are seeking convenient one-pot recipes, or simply want to learn a new way to prepare chicken thighs, our Baked Chicken with Tomato and Olives is the way to go. This recipe takes under an hour to prepare from start to finish and can serve between six and eight portions at a time. Just gather all your ingredients and follow the three simple steps below. Enjoy!
INSTRUCTIONS
Préchauffer le four à 355 °F (180 °C).
Faire chauffer l’huile à feu moyen dans une cocotte et, lorsqu’elle est chaude, y saisir le poulet en le tournant de tous les côtés, jusqu’à ce que la peau soit dorée et croustillante.
Ajouter l’ail et les anchois et faire cuire encore 2 minutes. Incorporer le reste des ingrédients, puis poursuivre la cuisson dans le four avec le couvercle pour 45 minutes, ou jusqu’à ce que le poulet soit bien cuit.