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Pizza margherita
Poêle en fonte avec poignée
Pain
Moins de 1 heure
1-2
NOTES DE RECETTE
Host your very own pizza night this week with our delicious Margherita Pizza recipe! Easy to prepare, this recipe offers chefs the ability to incorporate their favourite ingredients and toppings on this traditional Italian staple.
All you’ll need for this recipe is your Iron Handle Skillet. This versatile piece of cookware has earned a reputation for itself as a kitchen workhorse – and with good reason. The Iron Handle Skillet has the ability to withstand higher temperatures, exposing the pizza dough to a consistent heat source for an even cook.
Whether you are looking for the perfect meal for an intimate evening for two, or simply want to experiment with pizza recipes, look no further than this dish. Our Margherita Pizza recipe combines all the classic ingredients, including mozzarella di bufala, and even calls for homemade sauce. This recipe takes just under an hour to prepare, serving between one and two portions at a time. If you’re expecting more guests, simply adjust the portions accordingly and enjoy! Here are all the ingredients you’ll need along with the steps to follow.
INSTRUCTIONS
Placer la grille dans le tiers supérieur du four et déposer votre poêle en fonte dessus. Préchauffer le four à 475 °F/245 °C. Préchauffer la poêle vide est le secret d’une croûte parfaitement croustillante.
Faire chauffer une casserole en acier inoxydable à feu moyen, ajouter 2 c. à table d’huile d’olive et faire sauter l’ail jusqu’à ce qu’il soit doré. Ajouter les tomates entières et le sel, au goût. Laisser mijoter à feu doux pendant 10 à 15 minutes.
Déposer la pâte sur une surface de travail; arroser d’une c. à table d’huile d’olive et retourner pour la couvrir. Étirer la pâte pour former un rond de 30 cm.
Retirer la poêle vide préchauffée et y étendre prudemment la pâte. Si la poêle est trop chaude, utiliser une cuillère pour étendre la pâte jusqu’aux bords.
Étaler la sauce tomate sur la surface entière de la pâte.
Recouvrir de morceaux de mozzarella.
Placer la poêle en fonte avec poignée au four et cuire sur la grille du haut pendant environ 12 minutes, jusqu’à ce que la croûte soit dorée et que le fromage forme des bulles.
Laisser reposer quelques minutes.
Disperser des feuilles de basilic sur la pizza. Saupoudrer de sel de mer et de poivre au goût et arroser de la dernière c. à table d’huile d’olive.