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Dukkah
Couteux du chef
Épices
Moins de 30 minutes
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NOTES DE RECETTE
Elevate traditional meal preparation with our Dukkah recipe and incorporate new flavours and ingredients into your favourite dishes. Dukkah, an Egyptian condiment, is typically a mixture of herbs, nuts, and spices, and our recipe is no different. Featuring pistachios, almonds, fennel, cumin, coriander, and sesame seeds, our take on this Middle Eastern Staple is sure to be a crowd-favorite.
The Iron Handle Skillet is the ideal piece of cookware for this recipe, ensuring you toast the nuts and spices until lightly browned. While this recipe is light on cooking, your knife skills will be on display. The Chef’s Knife is tailor-made for this step, helping you slice and dice the nuts with inch-perfect precision before combining all the ingredients.
Our Dukkah recipe can be served alongside bread or fresh vegetables, offering a hassle-free and fresh hors d'oeuvre. This recipe can be prepared in under thirty minutes, and can be easily adjusted to accommodate larger groups and portions. Be sure to grab all the ingredients below on your next grocery run and follow the steps before tackling this Egyptian condiment!
INSTRUCTIONS
Chauffer une poêle à feu moyen, sans corps gras, et faire griller les pistaches et les amandes jusqu’à ce qu’elles soient légèrement dorées. Transférer sur une planche à découper et laisser refroidir.
Ajouter les graines de fenouil, de cumin et de coriandre dans la même poêle et faire griller jusqu’à ce qu’un parfum s’en dégage, soit environ une ou deux minutes. Transférer dans un bol et laisser refroidir.
Ajouter les graines de sésame dans la même poêle et faire griller jusqu’à ce qu’elles soient dorées, soit environ trois minutes. Transférer immédiatement dans un nouveau bol.
Une fois refroidies, hacher les noix grossièrement au moyen d’un CA-43103020001001 et les verser dans le bol de graines de sésame.
Une fois refroidies, transférer les épices dans un moulin. Moudre les épices grossièrement, directement dans le bol de noix et de graines de sésame. Mélanger. Assaisonner de sel et de poivre fraîchement moulus.
Verser le mélange dans un CA-CA00089. Tremper du pain frais dans un peu d’huile d’olive puis tamponner dans le mélange d’épices. Savourer.