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Courge rôtie et couscous israélien
Poêle en fonte avec poignée
Légumes
Moins de 30 minutes
4-6
NOTES DE RECETTE
Our Roasted Squash and Israeli Couscous recipe is a great way to get your full servings of vegetables in a nutritious and delicious dish. Combining roasted squash with couscous, fresh parsley, baby spinach, and a dash of lemon juice, this vegan-friendly meal is sure to be a crowd favourite.
The Iron Handle Skillet, rightfully dubbed the kitchen workhorse, can help you prepare this recipe with ease, exposing the squash to a consistent heat source as it roasts in the oven. This versatile piece of cookware goes from the stovetop to the oven with ease, making it the ultimate piece of cookware for this recipe. Roasting the squash is a great way to enhance this dish’s flavour profile, which complements the couscous wonderfully.
Our Roasted Squash and Israeli Couscous recipe can be ready in under 30 minutes, making it a staple for a quick weeknight meal. Served on its own as a main course or alongside meat dishes, this recipe is incredibly versatile. Be sure to grab all the ingredients you need on your next grocery run and follow the steps below!
INSTRUCTIONS
Préchauffer le four à 425 °F (220 °C).
Nettoyer la courge en la passant sous l’eau tiède et enlever la saleté avec les mains. Ne pas peler.
Couper la courge en deux dans le sens de la longueur. Vider la courge de ses graines et les mettre au rebut. Trancher chaque moitié de façon à former des morceaux en forme de croissant de lune.
Disposer les morceaux en une seule couche dans une poêle de fonte et arroser de 2 c. à soupe (30 ml) d’huile. Ajouter les échalotes. Assaisonner.
Mettre la poêle au four et rôtir pendant 10 minutes. Continuer à rôtir en retournant les morceaux de courge toutes les 7 à 10 minutes jusqu’à ce que les deux côtés soient dorés, soit de 25 à 30 minutes.
Cuire le couscous dans une casserole d’eau bouillante salée selon les directives sur l’emballage. Égoutter et transférer dans un bol. Ajouter les épinards, le persil, le jus de citron. Mélanger et assaisonner.
Mélanger la courge rôtie et les échalotes. Servir chaud ou à température ambiante.