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RECETTE

Vin blanc chaud


Round French Oven

Fruits

Plus de 2 heures

12-15


INGRÉDIENTS

  • 16 tasses (4 L) vin blanc sec (Riesling)
  • 2 à 4 bâtons de cannelle
  • 10 à 12 clous de girofle
  • 4 à 6 fruits d’anis étoilé
  • 6 à 8 cosses de cardamome
  • 1 tasse (250 ml) Brandy, facultatif
  • 2 oranges, tranchées
  • 1/2 tasse (125 ml) canneberges
  • 2 à 4 branches romarin
  • au goût sirop d’érable, miel, sucre, facultatif

NOTES DE RECETTE

Calling all white wine lovers! We have the recipe for you. Prepared in three simple steps, our White Mulled Wine recipe offers the perfect refreshment after a long day spent in the sun. Featuring dry white wine, cinnamon sticks, anise, and cardamom pods, this beverage will not be lacking in flavour. 

Be sure to grab your Round Dutch Oven – you’re going to need it! While traditionally associated with slow-cooked stews and soups, this versatile piece of cookware can also be used to prepare and mix beverages of all sizes. The Dutch Oven will simmer all the ingredients to perfection on low heat until all the rich flavours have been evenly infused throughout. 

Whether you are expecting guests for a pool party, or simply want a dash of white wine with lunch, this White Mulled Wine recipe has you covered. This recipe takes over two hours to prepare, embodying the set-it-and-forget-it nature of Dutch Oven cooking. Here are all the ingredients you’ll need along with three easy-to-follow steps! 

INGRÉDIENTS

  • 16 tasses (4 L) vin blanc sec (Riesling)
  • 2 à 4 bâtons de cannelle
  • 10 à 12 clous de girofle
  • 4 à 6 fruits d’anis étoilé
  • 6 à 8 cosses de cardamome
  • 1 tasse (250 ml) Brandy, facultatif
  • 2 oranges, tranchées
  • 1/2 tasse (125 ml) canneberges
  • 2 à 4 branches romarin
  • au goût sirop d’érable, miel, sucre, facultatif

INSTRUCTIONS

Mélanger le vin, les épices, le spiritueux s’il y a lieu, les fruits et le romarin dans une grande cocotte.

Ajouter un édulcorant afin d’obtenir un vin cuit sucré.

Porter le mélange à ébullition. Laisser mijoter pendant 2 heures. Servir chaud.

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