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RECETTE

Tomates farcies


Plat rectangulaire avec couvercle

Riz et grains

Plus de 1 heure

8 - 10


INGRÉDIENTS

  • 10 moyennes tomates
  • 1/2 tasse (125 ml) huile d’olive
  • 3 gousses ail
  • 1 gros oignon
  • 1/4 tasse (60 ml) menthe, persil
  • 1/2 tasse (125 ml) pignons
  • 1/2 tasse (125 ml) raisins secs
  • 1/2 tasse (125 ml) riz à grain long
  • 1/4 tasse (60 ml) parmesan
  • au goût sel
  • au goût poivre
  • 1 c. à soupe (15 ml) pâte de tomates

NOTES DE RECETTE

Our Stuffed Tomatoes recipe is a great dish when entertaining friends and family, serving up generous portions with minimal prep required. The key to this dish is blending all the rich flavours from the stuffing seamlessly, including the parsley, pine nuts, raisins, rice, and of course, the parmesan cheese.

Our Rectangular Casserole was designed for recipes like these, providing superior heat retention and even heat distribution as the tomatoes bake to perfection. Its tight-fitting lid is designed to lock in heat and moisture, ensuring the stuffed tomatoes get cooked all the way through. The casserole’s lid is also convenient to keep the dish warm prior to serving.

Our Stuffed Tomatoes recipe serves between eight and ten portions at a time and takes just over an hour to prepare. Hosting a larger gathering and need some appetizers to get started? Double the recipe portions for even more servings of these Stuffed Tomatoes. See below the complete list of ingredients required and the step-by-step instructions to guide you through mastering this recipe.

INGRÉDIENTS

  • 10 moyennes tomates
  • 1/2 tasse (125 ml) huile d’olive
  • 3 gousses ail
  • 1 gros oignon
  • 1/4 tasse (60 ml) menthe, persil
  • 1/2 tasse (125 ml) pignons
  • 1/2 tasse (125 ml) raisins secs
  • 1/2 tasse (125 ml) riz à grain long
  • 1/4 tasse (60 ml) parmesan
  • au goût sel
  • au goût poivre
  • 1 c. à soupe (15 ml) pâte de tomates

INSTRUCTIONS

Préchauffer le four à 375 °F (180 °C).

Couper la tête des tomates. Réserver. Vider la chair des tomates. Réserver également.

Placer les tomates dans le plat à rôtir.

Dans un robot culinaire, ajouter la chair des tomates, la moitié de l’huile d’olive, l’ail, l’oignon, la menthe, le persil, les pignons et les raisins secs. Mélanger jusqu’à l’obtention d’un mélange homogène.

Incorporer le riz, le fromage, le sel et le poivre.

Farcir les tomates du mélange. Replacer la tête des tomates.

Mélanger 1 tasse (250 ml) d’eau, l’huile d’olive restante et la pâte de tomate. Assaisonner et verser sur les tomates.

Cuire pendant 1 1/2 heure.

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