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Super macaroni au fromage
Plat de cuisson ovale
Pâtes
Moins de 1 heure
6
NOTES DE RECETTE
Our Ultimate Macaroni and Cheese recipe embodies everything a mac and cheese dish should be: comforting, decadent, and delicious. This recipe can be served as a main course on its own or as a side dish. Combining al dente pasta with cheddar cheese and a crispy topping, our take on mac and cheese is the ultimate comfort food.
Our Oval Au Gratin Dish provides a wide, shallow baking area, making it the ideal piece of cookware for this recipe, exposing ingredients to a consistent heat source while achieving a crispy topping. Its elegant design and bright colours also make it the perfect dish to serve right at the table.
Whether you are heading to a potluck among friends, or simply need a feel-good meal, our Ultimate Macaroni Cheese recipe has you covered. This recipe serves up to six portions at a time, taking less than an hour to prepare. Grab all your ingredients and follow along the simple steps below to enjoy a meal in no time!
INSTRUCTIONS
Préchauffer le four à 400 °F (200 °C).
Dans une grande casserole d’eau bouillante salée, faire cuire les pâtes selon les indications du paquet jusqu’à ce qu’elles soient al dente. Égoutter; mettre de côté.
Dans une grande casserole, faire fondre le beurre à feu moyen; ajouter la poudre d’oignon et la farine en fouettant; laisser cuire, en remuant constamment, pendant 2 minutes. Verser le lait en un filet lent et régulier en fouettant constamment jusqu’à consistance lisse; laisser cuire, en fouettant souvent, jusqu’à épaississement, soit de 8 à 10 minutes environ.
Incorporer en fouettant la moutarde en poudre, la noix de muscade, le sel et le poivre de Cayenne. Incorporer 2 tasses (250 ml) des fromages cheddar, gruyère, asiago et fontina jusqu’à consistance lisse; ajouter les pâtes en remuant.
Verser dans le plat légèrement graissé.
Garnir du reste de cheddar et de chapelure panko. Faire cuire au four jusqu’à ce que la sauce bouillonne et que la garniture soit dorée, soit environ 25 à 30 minutes environ. Laisser reposer 10 minutes avant de servir.