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RECETTE

Shakshouka


Stainless Steel Sauté Pan

Œufs

Moins de 1 heure

4


INGRÉDIENTS

  • 3 c. à soupe (45 ml) huile d’olive
  • 1 gros oignon, haché
  • 1 poivron rouge, haché
  • 2 piments shishito, hachés
  • 2 gousses ail, émincé
  • 1 c. à thé (5 ml) cumin moulu
  • 1 c. à thé (5 ml) paprika doux
  • 1 c. à thé (5 ml) graines de coriandre moulues
  • 1 c. à thé (5 ml) sel
  • 1/4 c. à thé (1 ml) poivre noir
  • 1/4 c. à thé (1 ml) poivre de Cayenne
  • 1 boîte (28 oz/828 ml) tomates italiennes entières avec jus, hachées grossièrement
  • 1/4 tasse (60 ml) olives noires
  • 6 œufs
  • 1/2 tasse (125 ml) feta, émietté
  • 1/4 tasse (60 ml) coriandre fraîche, hachée

NOTES DE RECETTE

Take your palate to North Africa with our very own take on this age-old classic Shakshuka recipe. Traditionally served for breakfast, this dish is a great way to start any day but is also a fun way to switch up the dinner routine. The beauty of this recipe is in the flexibility it offers chefs, allowing you to mix and match ingredients according to your personal preference. Serve with bread for a rich and filling meal.

This recipe can be entirely prepared in our Stainless Steel Sauté Pan, cooking all the vegetables to perfection before stirring in the spices and cracking in the eggs. Featuring high walls, our Stainless Steel Sauté Pan simplifies the stirring for this recipe, containing splatters and minimizing cleanup. Its tight-fitting lid locks in heat and moisture, allowing the eggs to gently poach in the tangy and spicy sauce.

Our Shakshuka recipe can serve up to four people at a time and takes less than an hour to prepare. From hosting your own Sunday brunch to kickstarting the week with a delicious meal, Our Shakshuka recipe has you covered. Be sure to grab all the ingredients you’ll need on your next grocery run and follow the steps below. Enjoy!

INGRÉDIENTS

  • 3 c. à soupe (45 ml) huile d’olive
  • 1 gros oignon, haché
  • 1 poivron rouge, haché
  • 2 piments shishito, hachés
  • 2 gousses ail, émincé
  • 1 c. à thé (5 ml) cumin moulu
  • 1 c. à thé (5 ml) paprika doux
  • 1 c. à thé (5 ml) graines de coriandre moulues
  • 1 c. à thé (5 ml) sel
  • 1/4 c. à thé (1 ml) poivre noir
  • 1/4 c. à thé (1 ml) poivre de Cayenne
  • 1 boîte (28 oz/828 ml) tomates italiennes entières avec jus, hachées grossièrement
  • 1/4 tasse (60 ml) olives noires
  • 6 œufs
  • 1/2 tasse (125 ml) feta, émietté
  • 1/4 tasse (60 ml) coriandre fraîche, hachée

INSTRUCTIONS

Préchauffer le four à 375 °F (190 °C).

Chauffer l’huile à feu moyen doux dans une grande sauteuse. Ajouter l’oignon, le poivron et les piments. Cuire doucement jusqu’à ce qu’ils deviennent tendres, soit de 20 à 25 minutes.

Ajouter l’ail et cuire jusqu’à ce qu’il ramollisse, soit de 1 à 2 minutes. Incorporer les épices et cuire pendant 1 minute.

Ajouter les tomates et les olives et laisser mijoter jusqu’à ce que le mélange épaississe, soit de 18 à 20 minutes.

Casser les œufs avec précaution sur le mélange de tomates.

Mettre la poêle au four et chauffer jusqu’à ce que les œufs soient cuits, soit de 7 à 10 minutes.

Parsemer de feta et de coriandre fraîche.

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