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Saumon confit aux agrumes, au fenouil et aux endives
Plat à rôtir rectangulaire
Fruits de mer
Moins de 1 heure
4-6
NOTES DE RECETTE
Our Salmon Confit with Citrus, Fennel, and Endives embodies the hassle-free nature of weeknight cooking, providing a healthy and delicious meal in no time. The fennel and endives pairing compliments the salmon to perfection, injecting another layer of flavour into this dish.
Our Rectangular Roaster is all you’ll need to prepare this salmon confit, exposing the salmon filet to a consistent heat source. Featuring a low-profile design, our enamelled cast iron roaster delivers superior heat retention and even heat distribution for an even cook. Serve this dish up on our minimalist serving platter for added style! Our Rectangular Roaster also comes equipped with wide helper handles, going from the stovetop to the table with ease.
Whether you are entertaining friends and family or want to prepare a healthy meal in under an hour, our Salmon Confit with Citrus, Fennel, and Endives has you covered. This recipe takes under an hour to prepare, offering between four and six portions. Here are all the ingredients you need as well as the steps to follow before tackling this recipe.
INSTRUCTIONS
Préchauffer le four à 275 °F (135 °C). Dans un plat à rôtir, mélanger les endives, les oranges, la mandarine, le citron, le poireau et le bulbe de fenouil tranché, 1/4 tasse (60 ml) d’aneth et 1/4 tasse (60 ml) des frondes de fenouil. Saler et poivrer. Saler et poivrer le saumon et placer sur le mélange de fenouil.
Dans un petit bol, mélanger l’huile d’olive, les piments oiseau (s’il y a lieu), la cassonade, la vodka, les baies de genévrier et les graines de carvi. Verser sur le saumon et les légumes.
Rôtir le saumon jusqu’à ce qu’il soit complètement cuit et que les légumes soient tendres, soit de 40 à 45 minutes.
Diviser le saumon en gros morceaux. Disposer les morceaux de saumon, les légumes et les agrumes sur un plateau de service rond minimaliste. Verser l’huile du plat à rôtir à la cuillère sur le plateau de service. Rectifier l’assaisonnement. Garnir de l’aneth et du fenouil restants.