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RECETTE

Poulet au citron et à la sauge


Rectangular Casserole

Volaille

Moins de 1 heure

2-4


INGRÉDIENTS

  • 4 cuisses de poulet entières, avec la peau
  • 2 c. à thé de mélange d’épices libanais (paprika, poivre noir, cumin, clou de girofle, graines de coriandre,
  • cardamome et muscade)
  • 2 citrons : 1 zesté, 1 tranché en rondelles minces
  • 4 échalotes coupées en deux
  • 12 feuilles de sauge
  • 1 bulbe d’ail coupé en deux
  • 1/2 tasse de bouillon de poulet
  • Huile d’olive
  • Sel et poivre

Autres options :

  • Olives
  • Bulbes d’ail
  • Abricots séchés

NOTES DE RECETTE

Our Lemon and Sage Chicken recipe is the ultimate hassle-free main course and can be served when expecting friends and family. Featuring four easy-to-follow steps, this recipe is equally delicious as it is easy to prepare, offering a hearty and nutritious meal for the whole family. 

Be sure to have your Rectangular Casserole ready – after all, it’s the only piece of cookware you’ll need for this recipe. This casserole will roast the chicken to perfection, until it is completely cooked through and browned evenly. Its tight-fitting lid is designed to lock in heat and moisture, ensuring the chicken absorbs all the rich flavours from the surrounding ingredients, including the Lebanese spice mix, lemons, sage, and more. 

This Lemon and Sage Chicken recipe simplifies everyday meal preparation, embodying the set-it-and-forget-it nature of cooking. This dish takes just under an hour to prepare, offering between two and four servings, making for a great weeknight meal. Here are all the ingredients you’ll need and the steps to follow before tackling this show-stopping main course!

 

INGRÉDIENTS

  • 4 cuisses de poulet entières, avec la peau
  • 2 c. à thé de mélange d’épices libanais (paprika, poivre noir, cumin, clou de girofle, graines de coriandre,
  • cardamome et muscade)
  • 2 citrons : 1 zesté, 1 tranché en rondelles minces
  • 4 échalotes coupées en deux
  • 12 feuilles de sauge
  • 1 bulbe d’ail coupé en deux
  • 1/2 tasse de bouillon de poulet
  • Huile d’olive
  • Sel et poivre

Autres options :

  • Olives
  • Bulbes d’ail
  • Abricots séchés

INSTRUCTIONS

Préchauffer le four à 375 °F.

Ajouter le sel, le poivre et le mélange d’épices. Garnir de zeste de citron.

Disposer le poulet, les tranches de citron, l’échalote, la sauge et l’ail dans un plat rectangulaire. Ajouter le bouillon et verser l’huile d’olive en filet.

Cuire de 40 à 50 minutes, jusqu’à ce que le poulet soit doré et entièrement cuit.