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Pouding au pain marbré de cannelle
Cocotte cœur
Œufs
Plus de 1 heure
6
NOTES DE RECETTE
Savour the comforting blend of classic bread pudding and cinnamon swirls in this recipe for Cinnamon Swirl Bread Pudding. This dessert is a perfect combination of rich custard and aromatic cinnamon, offering a satisfying and timeless treat for any occasion. Ideal for Valentine’s Day or to surprise your loved ones with a delicious homemade dessert, this recipe is sure to leave everyone asking for more.
Prepared entirely in the Heart Cocotte, this piece of cookware has been carefully crafted to lock in heat and moisture thanks to its tight-fitting lid and thick, enamelled cast iron walls. This ensures bread will absorb all the rich flavours and sweetness from the surrounding ingredients. Its lovely heart-shape makes the final dessert even more sweet!
Our Cinnamon Swirl Bread Pudding takes just over an hour to prepare and can serve up to six portions at a time. Below, you will find the complete list of ingredients required, along with step-by-step instructions to guide you through this recipe. Happy baking!
INSTRUCTIONS
Couper la brioche à la cannelle en morceaux d’environ 1 po et placer sur une plaque à pâtisserie. Laisser reposer à l’air libre toute une nuit pour que les morceaux de brioche sèchent, ou les faire sécher au four, à 325 °F (165 °C), environ 15 minutes ou jusqu’à ce qu’ils soient secs, puis mettre de côté pour faire refroidir.
Préchauffer le four à 350 °F (180 °C). Dans un grand bol, fouetter le lait, la crème, les oeufs, la cassonade, la cannelle, la muscade et la cardamome. Incorporer doucement les morceaux de pain en repliant le mélange sur chacun, puis mettre au réfrigérateur durant 30 à 45 minutes.
Sortir du réfrigérateur, brasser un peu et mettre dans la cocotte en forme de coeur. Faire cuire 55 à 65 minutes ou jusqu’à ce que la pâte soit gonflée et bien dorée, puis servir le pouding au pain, saupoudré de sucre en poudre et garni d’une cuillérée de crème fouettée, pendant qu’il est chaud.