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RECETTE

Pommes de terre rôties au romarin


Plaque de cuisson

Légumes

Moins de 30 minutes

6-8


INGRÉDIENTS

  • 1 ½ lb de petites pommes de terres rouges ou blanches
  • 1⁄8 de tasse d’huile d’olive de bonne qualité
  • ¾ c. à thé de sel de mer
  • ½ c. à thé de poivre fraîchement moulu
  • 1 C. à soupe d’ail haché très fin
  • 2 C. à soupe de feuilles de romarin fraîches hachées
  • Branches de romarin pour garnir

NOTES DE RECETTE

Simple but delicious, these Roasted Rosemary Potatoes go with virtually any meal. This uncomplicated side dish will no doubt make a reappearance on to your dining table once you give it a try. It truly compliments just about any main course to perfection, including meat, poultry, and fish dishes.

Our Large Sheet Pan is the only piece of cookware you’ll need for this recipe, roasting your rosemary potatoes to perfection. The sheet pan has been carefully designed to maintain even heat and prevent hot spots and scorching. Featuring a nonstick coating, you can easily flip the potatoes with a silicone spatula to ensure even browning.

Whether you are heading over to a friend’s house, or simply want to complete a main course with a delicious side dish, look no further than this Roasted Rosemary Potatoes recipe. Make sure to plan ahead as the potatoes should roast in the oven for at least one hour, but with only seven simple ingredients, including fresh rosemary, this side dish is very easy to put together. Simply follow the instructions below and enjoy!

INGRÉDIENTS

  • 1 ½ lb de petites pommes de terres rouges ou blanches
  • 1⁄8 de tasse d’huile d’olive de bonne qualité
  • ¾ c. à thé de sel de mer
  • ½ c. à thé de poivre fraîchement moulu
  • 1 C. à soupe d’ail haché très fin
  • 2 C. à soupe de feuilles de romarin fraîches hachées
  • Branches de romarin pour garnir

INSTRUCTIONS

Couper les pommes de terre en deux ou en quatre puis les mettre dans un bol et ajouter l’huile d’olive, le sel, le poivre, l’ail et le romarin.

Bien mélanger pour que les pommes de terre soit toutes enduites du mélange huile-épices.

Étendre en vrac les pommes de terre sur une plaque de cuisson, en une seule couche.

Faire rôtir au four à 200 °C (400 °F), pendant au moins une heure ou jusqu’à ce que les pommes de terre soient dorées et croustillantes.

Durant la cuisson, retourner deux fois les pommes de terre avec une spatule pour assurer une cuisson uniforme.

Retirer les pommes de terre du four, les assaisonner au goût puis les servir.

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