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Pain perdu
Plat ovale
Œufs
Moins de 1 heure
6
NOTES DE RECETTE
Our Pain Perdu recipe, also known as French Toast, is the ultimate addition to any breakfast spread. Our take on Pain Perdu combines this recipe’s traditional ingredients such as vanilla extract and icing sugar along with dried currants, blueberries and raspberries for a decadent breakfast or brunch option.
The Oval Au Gratin Dish is the ideal piece of bakeware when preparing this recipe. Its wide, shallow surface exposes the sliced brioche to a consistent heat source as it cooks until golden-brown. This dish also makes for a beautiful piece of serveware to present your Pain Perdu during brunch. Its beautiful design goes from the oven to the centre of your table, just like that!
Expecting friends over for brunch? This take on the classic Pain Perdu recipe is perfect for just that! This recipe takes just under an hour to prepare, providing up to six even portions. Be sure to grab all the ingredients you need on your next grocery run and follow the steps below. For smaller or larger servings, adjust the portions accordingly and enjoy!
INSTRUCTIONS
Mettre la crème, le lait et la vanille dans une casserole, faire frémir, puis retirer du feu.
Dans un grand bol, battre au fouet les oeufs, les jaunes d’œuf, le sucre et le sel, puis incorporer lentement au fout le mélange de crème et lait, puis mettre de côté.
Beurrer le plat et y verser ¼ tasse (60 ml) du mélange crème-œufs, puis garnir avec la moitié des fruits.
Tremper les tranches de brioche dans le reste du mélange crème-oeufs et les disposer
plusieurs étages dans le plat en les superposant jusqu’au rebord, puis laisser reposer 20 minutes. Préchauffer le four à 325°F (165°C).
Saupoudrer le dessus du plat avec l’autre moitié des fruits et recouvre avec le reste du mélange crème-œufs, puis déposer les cubes de beurre sur le dessus.
Mettre le plat sur une plaque à biscuits et faire cuire au four 30 à 35 minutes, ou jusqu’à ce que le mélange crème-œufs soit légèrement ferme.
Allumer le gril, saupoudrer généreusement le pain perdu de sucre à glacer puis le mettre au four pour en faire griller le dessus jusqu’à ce qu’il soit doré, c.-à-d. 1 ou 2 minutes.
Saupoudrer à nouveau de sucre à glacer avant de servir.