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Moules à la crème et au cari
Cocotte ronde de 5,3 L
Fruits de mer
Moins de 1 heure
4-6
NOTES DE RECETTE
Looking for a new way to prepare mussels? Our Mussels in Cream and Curry offers a unique way to prepare this traditional seafood dish, introducing a rich blend of flavours, spices before topping it off with crisped pancetta and fresh herbs.
The Round Dutch Oven is the only piece of cookware you’ll ever need to prepare mussels, and this recipe is no different. This versatile pot has been carefully crafted to lock in heat and moisture thanks to its tight-fitting lid and enamelled cast iron construction, ensuring the mussels are cooked completely through before simmering to perfection in the cream and curry sauce.
Our Mussels in Cream and Curry is a great recipe to shake things up in the kitchen and elevate traditional meal preparation. Be sure to make the most of the mussel season, typically between October and March, and get cooking! This recipe can be prepared in under an hour, accommodating between four and six portions. Be sure to grab all the herbs and spices below on your next grocery run and follow our detailed instructions!
INSTRUCTIONS
Faire fondre le beurre à feu moyen dans une cocotte ronde jusqu’à ce qu’il mousse. Ajouter la pancetta et cuire jusqu’à ce qu’elle soit dorée et croustillante, soit environ huit minutes. Retirer au moyen d’une cuillère à fentes et réserver.
Incorporer les oignons dans la cocotte et cuire en remuant jusqu’à ce qu’ils soient dorés, soit environ quatre minutes. Ajouter l’ail et les épices. Cuire pendant une minute en remuant.
Ajouter le vin et les herbes fraîches. Porter à ébullition. Incorporer les moules et couvrir le plat. Cuire pendant six minutes ou jusqu’à ce que la coquille des moules soit ouverte.
Retirer les moules au moyen d’une cuillère à fentes, puis réserver. Jeter les moules fermées.
Verser la crème dans la cocotte ronde. Laisser mijoter à feu moyen jusqu’à ce que la sauce ait épaissi, soit environ dix minutes. Retirer les branches de thym et d’estragon. Saler et poivrer au goût. Remettre les moules dans la cocotte et bien mélanger afin de les enduire de sauce.
Garnir de pancetta croustillante et d’herbes fraîches. Servir immédiatement avec des quartiers d’agrumes et du pain frais à tremper dans la sauce.