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Madeleines au citron
Moule à madeleines
Produits laitiers
Plus de 1 heure
10+
NOTES DE RECETTE
Originating all the way back to 1755 France, Madeleines, simply put, are a small sponge cake featuring a distinctive shell-like shape. Today, madeleines are as popular as ever and are delicious served alongside coffee and tea. Our Lemon Madeleine recipe is no different, helping you experiment with this traditional French staple.
Be sure to have your Madeleine Pan handy – you will need it! This piece of bakeware was designed for exactly this purpose and comes equipped with small, scallop-shaped molds. Our Madeleine Pan is an excellent retainer of heat, evenly distributing it across the pan to bake the madeleines completely through.
Our Lemon Madeleines are an extremely versatile recipe and can be prepared for just about any occasion. Whether you are hosting Sunday brunch, or simply want a soft spongy cake alongside your morning coffee, this recipe has you covered. Our Lemon Madeleines can be prepared in just over an hour, serving up to 10+ people at a time. Here are all the ingredients you’ll need and the steps to follow before tackling this recipe.
INSTRUCTIONS
Mélanger la farine, la poudre à pâte et le sel dans un bol de format moyen puis réserver.
Dans un autre bol, au moyen d’un batteur électrique, battre les œufs, le sucre et le zeste de citron pendant cinq minutes ou jusqu’à ce qu’un ruban se forme.
À l’aide d’un fouet classique Revolution, incorporer doucement les ingrédients secs dans le mélange d'œufs. Ajouter ensuite le beurre en effectuant le même mouvement. Couvrir et réfrigérer pendant au moins 30 minutes.
Préchauffer le four à 400 °F. Placer la grille au milieu. Beurrer le moule à madeleines et saupoudrer de farine.
Remplir les creux du moule à madeleines aux trois quarts et mettre au four pendant 14 minutes. Les madeleines devraient obtenir une couleur dorée. Laisser les madeleines refroidir sur une grille.