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RECETTE

Légumes sautés au gingembre et au sésame


Panneau anti fours antiadhésif

Légumes

Moins de 1 heure

2h-4h


INGRÉDIENTS

  • 1 1/2 c. à thé de gingembre frais râpé
  • 2 c. à thé de graines de sésame
  • 1/4 tasse de sauce soya
  • 2 gousses d’ail émincées
  • Jus d’une demi-limette
  • 1/4 tasse d’huile d’olive
  • 2 grosses carottes pelées et coupées
  • 2 bottes de broccolini (mini-brocoli) coupées en bouquets
  • 1 poivron rouge tranché
  • 1 poivron orange tranché
  • 1 poivron jaune tranché
  • 1/2 oignon rouge tranché mince
  • 4 oz (120 g) de champignons fins variés (pleurotes, portobellos ou creminis)
  • 1 tasse de pois mange-tout (frais ou congelés) dont on a retiré les fils
  • 3 tasses de riz brun cuit

NOTES DE RECETTE

Stir-fry’s are great meals to help clear out your crisper drawer while still creating a delicious dish. Our Ginger-Sesame Vegetable Stir-Fry is the perfect recipe for just that. This dish can be prepared in three simple steps, incorporating a number of fresh vegetables you may already have on hand including carrots, broccoli, mushrooms, and peppers. Make no mistake about it, it’s the ginger-sesame mixture that truly elevates this classic stir-fry.

Our Toughened Nonstick Pro Stir Fry Pan is the ultimate piece of cookware for stir-frying ingredients to perfection, ensuring your vegetables do not stick to the surface of the pan or burn. This versatile piece of cookware maintains even heat throughout, making it ideal for stovetop stir-frying.

Healthy and easy to prepare, this recipe is ideal for weeknight cooking, offering a hearty meal rich in flavour for the whole family. Our Ginger-Sesame Vegetable Stir-Fry takes just under an hour to prepare and can serve up between two and four portions. Adjust the portions accordingly if you are expecting more guests! Here are all the ingredients you’ll need as well as the steps to follow to prepare your very own vegetable stir-fry.

INGRÉDIENTS

  • 1 1/2 c. à thé de gingembre frais râpé
  • 2 c. à thé de graines de sésame
  • 1/4 tasse de sauce soya
  • 2 gousses d’ail émincées
  • Jus d’une demi-limette
  • 1/4 tasse d’huile d’olive
  • 2 grosses carottes pelées et coupées
  • 2 bottes de broccolini (mini-brocoli) coupées en bouquets
  • 1 poivron rouge tranché
  • 1 poivron orange tranché
  • 1 poivron jaune tranché
  • 1/2 oignon rouge tranché mince
  • 4 oz (120 g) de champignons fins variés (pleurotes, portobellos ou creminis)
  • 1 tasse de pois mange-tout (frais ou congelés) dont on a retiré les fils
  • 3 tasses de riz brun cuit

INSTRUCTIONS

Dans un petit bol, mélanger le gingembre, les graines de sésame, la sauce soya, l’ail, le jus de limette et l’huile d’olive.

Dans un autre bol, mettre les légumes, verser le mélange gingembre-sésame dessus et bien les en enrober.

Faire chauffer la poêle à feu moyen, y mettre les légumes et les faire cuire 15 minutes ou jusqu’à ce qu’ils soient tendres. Servir sur un lit de riz brun.

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