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Crêpes au babeurre
Poêle à frire antiadhésive
Farine
Moins de 30 minutes
6
NOTES DE RECETTE
Is there a better way to wake up than to the aroma of freshly-prepared Buttermilk Pancakes? Our Buttermilk Pancake recipe is easy to follow, delivering a fresh batch of delicious pancakes in no time. From Sunday brunch to the perfect treat for breakfast in bed, look no further than our Buttermilk Pancakes.
The Toughened Nonstick Pro Fry Pan is perfectly suited for tackling delicate recipes, ensuring your batter spreads evenly and cooks evenly without sticking. This versatile piece of cookware features a PFOA-free nonstick surface, making it a great option for flipping pancakes before they burn, providing superior heat retention.
Our Buttermilk Pancakes is a great recipe to experiment with and is sure to become a staple in your kitchen – especially over the weekend. This recipe can be prepared from start to finish in less than 30 minutes, serving up to six portions. Add your favourite flavourings like bananas, blueberries or chocolate chips and serve with warm maple syrup!
INSTRUCTIONS
Dans un grand bol, fouetter ensemble la farine, le sucre, la poudre à pâte, le bicarbonate de soude et le sel.
Fouetter le babeurre, l’œuf, la moitié du beurre et la vanille; verser sur les ingrédients secs.
Fouetter doucement, jusqu’à consistance homogène, mais encore légèrement grumeleuse.
Faire chauffer la grande poêle antiadhésive; badigeonner légèrement avec une partie du beurre. Verser la pâte, un quart de tasse (60 ml) à la fois, dans la poêle; répandre légèrement pour former des crêpes.
Faire cuire jusqu’à ce que des bulles se forment à la surface, soit 2 à 5 minutes environ. Retourner et faire cuire jusqu’à ce que les fonds soient bien dorés, soit 1 minute environ. Transférer vers une plaque à pâtisserie; couvrir et garder au chaud.
Servir avec les bleuets, les framboises et le sirop d’érable.