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RECETTE

Crêpe à la danoise aux bleuets


Poêle en fonte avec poignée

Fruits

Moins de 30 minutes

4-6


INGRÉDIENTS

2/3 tasse (160 ml) lait à température ambiante
½ tasse (125 ml) farine tout usage
3 œufs à température ambiante
¼ c. à thé (1 ml) extrait de vanille pure
1c. à soupe (15 ml) sucre
¼ c. à thé (1 ml) sel
4 c. à soupe (60 ml) beurre
2 c. à soupe (30 ml) jus de citron
2 tasses (500 ml) bleuets
1 c. à soupe (15 ml) sucreà glacer

NOTES DE RECETTE

Bored with traditional pancake recipes? Our Blueberry Dutch Baby Pancake recipe offers a unique twist on this breakfast staple in four simple steps. Featuring fresh blueberries, vanilla extract, and icing sugar, this recipe will leave you wondering why you haven’t tried it earlier. 

All you’ll need for this recipe is our Iron Handle Skillet. Beloved by home cooks and professional chefs alike due to its versatility, this piece of cookware exposes the pancake batter to a consistent heat source for a perfectly-fluffy Blueberry Dutch Pancake. The Iron Handle Skillet can be used in the oven, evenly baking the pancake until it’s puffed and golden.

Our Blueberry Dutch Baby Pancake is a great recipe to experiment with, offering the perfect treat when hosting brunch. This recipe takes under 30 minutes to prepare, serving between four and six portions at a time. Be sure to grab all the ingredients you’ll need on your next grocery run and follow the steps below to tackle this recipe.

INGRÉDIENTS

2/3 tasse (160 ml) lait à température ambiante
½ tasse (125 ml) farine tout usage
3 œufs à température ambiante
¼ c. à thé (1 ml) extrait de vanille pure
1c. à soupe (15 ml) sucre
¼ c. à thé (1 ml) sel
4 c. à soupe (60 ml) beurre
2 c. à soupe (30 ml) jus de citron
2 tasses (500 ml) bleuets
1 c. à soupe (15 ml) sucreà glacer

INSTRUCTIONS

Préchauffer le four à 425 °F (220 °C).
Dans un mélangeur, mélanger le lait, la farine, les œufs, l’extrait de vanille, le sucre et le sel jusqu’à l’obtention d’une texture lisse.
Faire fondre 3 c. à soupe de beurre à feu élevé dans une poêle de fonte jusqu’à ce que se forment des bulles. Verser le mélange au centre de la poêle.
Cuire au four jusqu’à ce que la crêpe soit gonflée et dorée, soit de 20 à 25 minutes.
Retirer du four et badigeonner du beurre restant. Verser quelques traits de jus de citron, garnir de bleuets et saupoudrer de sucre à glacer.

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