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Crème glacée à la vanille
Produits laitiers
Plus de 2 heures
2-4
NOTES DE RECETTE
Looking to prepare homemade ice cream to satisfy a sweet tooth? Our Vanilla Ice Cream recipe demystifies ice cream making which can seem like a daunting task and offers a delicious treat for those hotter days. Featuring Turkish Delight, Berry, Pistachio, Chocolate Swirl and Pecan, and Lemon Biscuit variants, your ice cream will not be lacking in flavour.
The key to this recipe is to whip the cream to soft peaks before introducing your preferred add-ins. The Balloon Whisk is perfectly suited for this task, giving you extra control and comfort while whipping the cream. Its elliptical-shaped handle offers home cooks a confident yet secure grip, making it ideal for this Vanilla Ice Cream recipe.
Our Vanilla ice Cream is a great way to stay cool during heat waves, and allows you to mix and match a number of different ingredients. Be sure to account for the fact that your desired mixture must be frozen for approximately 12 hours and enjoy! For detailed instructions on how to prepare each flavour, follow the steps below along with the ingredient list.
INSTRUCTIONS
Fouetter la crème jusqu’à l’obtention de pics mous.
Ajouter le lait condensé et la vanille puis continuer de fouetter jusqu’à épaississement.
Incorporer la saveur désirée et diviser le mélange parmi des plats carrés Le Creuset de 13 cm.
Couvrir et réfrigérer pendant 12 heures.
Former des boules et servir dans les bols à crème glacée Le Creuset.
DIFFÉRENTES SAVEURS, DIFFÉRENTES GARNITURES
Mettre les ingrédients suivants dans le mélange de crème glacée avant de congeler.
Pistache, menthe et amande : Remplacer la vanille par 1 c. à thé (5 ml) d’extrait d’amande. Incorporer 1 tasse (250 ml) de pistaches et de feuilles de menthe hachées.
Rahat loukoum : Remplacer la vanille par 1 c. à thé (5 ml) de sirop de rose. Incorporer 1 tasse (250 ml) de rahat loukoum.
Baies : Incorporer 1½ tasse (375 ml) de baies de votre choix.
Tourbillon de chocolat et pacanes : Incorporer 3/4 tasse (175 ml) de chocolat noir fondu puis refroidi, et 1 tasse (250 ml) de pacanes rôties.
Biscuit au citron : Incorporer 2 tasses (500 ml) de biscuits à la crème de citron hachés.