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Bo Ssam
Cocotte ovale
Porc
Plus de 2 heures
6-8
NOTES DE RECETTE
Experiment with South Korean cuisine this week and prepare our delicious Bo Ssam recipe. This Korean staple features thinly sliced pork boiled in a range of spices and is typically served alongside a number of complimentary side dishes, including kimchi, ssam vegetables, or even a spicy radish salad.
The Oval Dutch Oven is perfectly suited for tackling this recipe, creating the ideal environment for the pork shoulder to slow-cook on low heat. Its tight-fitting lid and self-basting cycle will ensure a tender and flavourful final dish, allowing the pork to absorb all the rich flavours from the surrounding spices.
Our Bo Ssam recipe may require a significant time commitment, allowing the pork to refrigerate overnight, but is well worth the wait. This recipe serves between six and eight portions and is a great way to incorporate new ingredients and spices into everyday meal preparation. Be sure to grab all the ingredients you’ll need on your next grocery run and follow the steps below!
INSTRUCTIONS
Déposer le porc dans la cocotte ovale. Combiner le sel, le sucre et le sirop dans un bol, et frotter le mélange sur la viande. Jeter l’excédent. Couvrir avec une pellicule de plastique et réfrigérer pendant 6 heures ou toute la nuit.
Préchauffer le four à 300°F/150°C. Sortir le porc du réfrigérateur et jeter le liquide. Cuire dans la cocotte ovale pendant 6 heures, en arrosant le porc avec son jus toutes les heures. Séparer la viande de l’os avec une fourchette et servir immédiatement, ou conserver à température ambiante jusqu’à une heure.
Pour la sauce au gingembre : mélanger tous les ingrédients dans un bol. Rectifier l’assaisonnement au goût. Laisser reposer 15 à 20 minutes.
Pour la sauce Ssam : mélanger tous les ingrédients dans un bol jusqu’à l’obtention d’un mélange homogène.
Emballer un peu de riz collant, porc effiloché, concombre, kimchi et les deux sauces dans une feuille de laitue. Savourez et répétez.