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Aubergines rôties et crème fraîche
Plat ovale avec couvercle
Légumes
Moins de 1 heure
2-4
NOTES DE RECETTE
Discover the perfect harmony of flavours in our Roasted Eggplant with Crème Fraîche recipe. Succulent roasted eggplants meet creamy crème fraîche, creating a delightful blend of smoky and silky textures. The addition of the crème fraiche is a thoughtful final touch, contrasting the texture of the eggplants wonderfully.
Our Oval Casserole is the ideal piece of bakeware for roasting the eggplants, all-while maintaining their consistency. Alternatively, the Oval Dutch Oven can be used, offering similar heat retention properties. A Paring Knife can also be particularly useful for this recipe, helping you score four parallel incisions into each eggplant half.
Whether you want to try something new or are looking for a quick and delicious side dish to complement a main course, this Roasted Eggplant with Crème Fraiche recipe has you covered. This dish can be prepared from start to finish in just under an hour, providing between two and four portions at a time. With simple steps, this dish promises a gourmet experience without the fuss.
INSTRUCTIONS
Préchauffer le four à 350 °F (176 °C).
Pratiquer quatre incisions parallèles dans chaque moitié d’aubergine, sans couper la peau. Répéter en modifiant l’angle de 45°, de façon à obtenir un motif de losange.
Déposer les aubergines dans le plat, côté coupé vers le haut. Badigeonner d’huile d’olive jusqu’à ce qu’elle ait été entièrement absorbée. Parsemer des feuilles de thym, du sel, du poivre et des épices. Rôtir de 35 à 40 minutes. Retirer du four et laisser refroidir complètement.
Dans un petit bol, mélanger le jus de citron et la crème fraîche. Mettre le mélange par cuillerée sur les aubergines. Répandre les grains de grenade et garnir de branches de thym.