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RECETTE

Artichauts aux citron et ail


Oval Dutch Oven

Légumes

Moins de 1 heure

2-4


INGRÉDIENTS

  • 4 artichauts
  • 1 citron, pressé
  • 1 gousse d'ail
  • ¼ tasse d'huile d'olive
  • ½ tasse de beurre

NOTES DE RECETTE

Looking to complete your dinner spread, but are short of inspiration? Our Garlic Artichoke recipe has you covered. This recipe is extremely easy to prepare, offering a healthy yet delicious snack to compliment any main course. Featuring five simple ingredients, this dish can quickly become a weeknight staple in your household. 

The Oval Dutch Oven can be used from start to finish in this recipe, offering a convenient one-pot recipe. This iconic piece of cookware is perfect for boiling the artichokes, providing superior heat retention and even heat distribution. Its tight-fitting lid locks in heat and moisture, ensuring all the rich flavours of the garlic, olive oil, and lemon come to the forefront. 

Our Garlic Artichoke recipe is a great no-stress side dish, complimenting meat, poultry, and fish dishes. This recipe takes just under an hour to prepare, serving between two and four portions, but can easily be adjusted for larger gatherings! Be sure to grab all the ingredients you’ll need on your next grocery run and follow the steps below before tackling this recipe.

 

INGRÉDIENTS

  • 4 artichauts
  • 1 citron, pressé
  • 1 gousse d'ail
  • ¼ tasse d'huile d'olive
  • ½ tasse de beurre

INSTRUCTIONS

Commencez par couper la tige de l'artichaut. Ensuite, coupez le tiers supérieur de l'artichaut. À l’aide de ciseaux, coupez les pointes pointues de la première couche de pétales.

Remplissez une cocotte ovale avec de l'eau et faites bouillir les artichauts pendant 40 à 45 minutes. Assurez-vous d'ajouter de l'eau si nécessaire. Les artichauts sont prêts lorsque le fond est tendre.

Dans une saucière ou une petite casserole, chauffer l'huile d'olive et l'ail à feu moyen pendant 1-2 minutes. Ajouter le jus de citron et le beurre et fouetter jusqu'à ce que le beurre soit fondu. Assaisonnez avec du sel et du poivre.

Égouttez les artichauts et arrosez-les du beurre tiède au citron et à l'ail.

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