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RECETTE

Œufs mimosa


Deviled Egg Platter

Œufs

Moins de 30 minutes

8 - 10


INGRÉDIENTS

  • 12 œufs
  • 4 c. à soupe de crème fraîche
  • ¼ tasse à soupe de saumon ou de truite fumée finement haché
  • 2 c. à soupe d'échalotes hachées finement
  • 2 c. à thé de ciboulette finement hachée, et plus pour servir
  • 2 c. à soupe de caviar noir
  • Sel et poivre fraîchement moulus au goût
  • Paprika

NOTES DE RECETTE

Looking for that extra kick with your serving of eggs? After all, there is a reason this recipe is called “devilled” eggs. Featuring paprika, black roe, and finely chopped chives and shallots, our Devilled Eggs recipe is sure to inspire. The addition of crème fraiche and smoked salmon elevates this traditional staple, delivering a rich contrast of flavour and texture. 

The Round Dutch Oven is the perfect piece of cookware for this recipe, maintaining a simmer until the eggs are boiled. Its tight-fitting lid and thick enamelled cast iron walls lock in heat and moisture, ensuring superior heat retention and even heat distribution. If you are unsure how to finely chop shallots, our how-to video has you covered. 

Our Devilled Eggs recipe is a great way to start any day, helping you elevate your morning routine. This recipe takes just under 30 minutes to prepare, including cook and prep time, providing between eight and 10 servings. Be sure to top the eggs with caviar, paprika, and chives before serving! Here are all the ingredients you’ll need and the steps to follow before tackling this recipe. 

 

INGRÉDIENTS

  • 12 œufs
  • 4 c. à soupe de crème fraîche
  • ¼ tasse à soupe de saumon ou de truite fumée finement haché
  • 2 c. à soupe d'échalotes hachées finement
  • 2 c. à thé de ciboulette finement hachée, et plus pour servir
  • 2 c. à soupe de caviar noir
  • Sel et poivre fraîchement moulus au goût
  • Paprika

INSTRUCTIONS

Amener une petite casserole d'eau salée à ébullition. Ajoutez délicatement les œufs. Faites mijoter l'eau et faites cuire les œufs 10 minutes. Égoutter et transférer dans un bol d'eau glacée; laisser reposer jusqu'à ce qu'il soit suffisamment froid pour être manipulé. Peler.

Pendant ce temps, fouetter la crème fraîche, le saumon fumé, les échalotes et la ciboulette dans un bol. Assaisonnez avec du sel et du poivre.

Couper les œufs en longueur (en deux). Verser les jaunes dans le mélange de crème fraîche et déposer les blancs sur le plateau à œufs. Écrasez délicatement les jaunes dans la crème fraîche; ajuster l'assaisonnement avec du sel et du poivre. À l'aide d'une petite cuillère, remplir les moitiés d'oeuf avec le mélange de jaune.

Recouvrir les œufs de caviar, de paprika et de ciboulette avant de servir.

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