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RECETTE

Salade de couscous perlé


Essential Pan

Légumes

Moins de 30 minutes

4-6


INGRÉDIENTS

  • 2 tasses de couscous perlé
  • 1 tasse d’abricots séchés, hachés
  • 1 tasse de canneberges séchées, hachées
  • 3/4 tasse d’amandes effilées, grillées
  • 1/4 tasse de persil frais, haché
  • 1/3 tasse d'huile d’olive
  • 2 c. à soupe d’échalotes hachées finement
  • 2 c. à thé de moutarde de Dijon
  • 2 c. à soupe de jus d’orange frais pressé
  • 1 c. à thé de sirop d’érable
  • Sel
  • Poivre noir fraîchement moulu

NOTES DE RECETTE

Our Pearled Couscous Salad offers home cooks a delicious and nutritious recipe that can be prepared in no time. Served alone or alongside a main course, this dish is truly versatile. The combination of Dijon mustard, maple syrup, and orange juice elevates this traditional recipe, offering a unique twist. 

Be sure to grab your Stainless Steel Essential Pan – you’ll need it! This versatile piece of cookware locks in heat and moisture, ensuring the couscous cooks to perfection alongside the shallots, apricots, and cranberries. Crafted with stainless steel, our Essential Pan is designed to expose ingredients to a consistent heat source for an even cook. 

Our Pearled Couscous Salad recipe is the perfect dish for any occasion, whether you are heading to a potluck, or simply want a light snack in between meals. This recipe takes less than 30 minutes to prepare, serving between four and six people. For larger gatherings, adjust the portions accordingly and enjoy! Here are all the ingredients you need and the steps to follow before tackling this recipe.

 

INGRÉDIENTS

  • 2 tasses de couscous perlé
  • 1 tasse d’abricots séchés, hachés
  • 1 tasse de canneberges séchées, hachées
  • 3/4 tasse d’amandes effilées, grillées
  • 1/4 tasse de persil frais, haché
  • 1/3 tasse d'huile d’olive
  • 2 c. à soupe d’échalotes hachées finement
  • 2 c. à thé de moutarde de Dijon
  • 2 c. à soupe de jus d’orange frais pressé
  • 1 c. à thé de sirop d’érable
  • Sel
  • Poivre noir fraîchement moulu

INSTRUCTIONS

Dans une casserole essentielle en acier inoxydable, cuire le couscous selon les directives sur l’emballage.

Aérer délicatement le couscous au moyen d’une fourchette.

Incorporer le couscous dans un grand bol. Ajouter les fruits hachés, les amandes et le persil.

Dans un petit bol, mélanger les échalotes, la moutarde de Dijon, le jus d’orange, le sirop d’érable, quelques pincées de sel et de poivre noir fraîchement moulu.

Ajouter l’huile d’olive graduellement. Saler et poivrer au goût.

Verser le mélange liquide sur le couscous et servir. Peut être servi froid ou chaud.

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